Przepis na prosty deser z bananów z bitą śmietaną

przepis na deser banany z bitą śmietaną

Smaczna świeczka może być dekoracją wielkanocnego stołu lub zabawną potrawą na każdy wiosenny posiłek dla dziecka.

Będziesz potrzebować:

– duże banany
– bitą śmietanę w spraju lub śmietanę tortową do ubicia
– wiśnie maraschino (w wersji dla dorosłych – bo te wiśnie nie są zbyt zdrowe. W wersji dla dzieci lepiej użyć wiśni z kompotu lub świeżych)

– płatki migdałowe
– cukier puder

Wykonanie:

Tniemy banana na 3 kawałki i stawiamy w pionie. Ubijamy śmietanę i wyciskamy ją przez rękaw cukierniczy.

Nie masz rękawa cukierniczego? Nie martw się? Zobacz na filmiku w jaki sposób można go zrobić z papieru.

Układamy wiśnie, obsypujemy płatkami migdałowymi . Oprószamy wszystko cukrem pudrem. I nasz prosty deser gotowy!

Smacznego!