Skorupka z czuprynką

A cóż to “wykluło” się z jajeczka? Do skorupki po jajku wkładamy watkę i obficie podlewamy wodą. Na wierzch wysypujemy nasionka rzeżuchy i odstawiamy na kilka dni np. na parapet codziennie sprawdzając czy watka jest wilgotna.

 

 

 

 

Będziesz potrzebować:

– nasiona rzeżuchy

– skorupkę jajka

– watkę

– wodę

– pojemnik na jajka

 

Wykonanie:

Do skorupki po jajku wkładamy watkę i obficie podlewamy wodą.

Na wierzch wysypujemy nasionka rzeżuchy i odstawiamy na kilka dni np. na parapet codziennie sprawdzając czy watka jest wilgotna.

Rzeżucha kiełkuje dosyć szybko, a zielone łodyżki kierują swe listki do słonka.

Uwaga tylko na “zapach” – nie każdy go toleruje

Szczęśliwych Świąt Wielkiej Nocy!