Pyszne serca

Pyszne kakowe serca przekładane śmietanowo-czekoladowym kremem, a do tego z pudrową posypką. Palce lizać!

 

 

Będziesz potrzebować:

100 g masła

1 filiżanka cukru

1 filiżanka mąki

1 jajko

4 lyżeczki kakao

100 g białej czekolady

4 lyżki śmietany cremafine do ubijania

cukier puder do posypania

Wykonanie:

Masło wymieszaj z cukrem i z jajkiem. Dodaj mąkę i kakao, zagnieć i włóź do

lodówki na 1 godzinę. Rozwałkuj ciasto na grubość 0.5 cm. Wycinaj foremką

serca. Piecz 10 min w rozgrzanym do 160 stopni piekarniku.

Czekoladę rozpuść w misce zanurzonej w gorącej wodzie. Dodaj ubitą śmietanę.

Smaruj serca masą śmietankowo-czekoladową, przykrywaj sercami. Posyp cukrem

pudrem.