Przepis na kremowy szpinak z serem. Pomysł na podwieczorek

Przepisy dla dzieci szpinak z serem

Pożywny podwieczorek dla niemowlaka i starszaka? To możliwe! Niemowlakowi podaj bez pieczenia. Starszemu dziecku podaj pieczone z chrupiącym wierzchem. Smacznego!

Potrzebne będą:

• 2 kostki lub ok. 50 g mrożonego siekanego szpinaku
• 1 łyżeczka masła bez dodatku soli
• 2–3 łyżki startego łagodnego sera cheddar
• 1 łyżka kremowej śmietanki

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej grill do wysokiej temperatury. Szpinak przyrządź zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zmieszaj z serem w misce.
2. Pieczone ziemniaki wydrąż łyżeczką do miski, dodaj masło i śmietankę kremową, pognieć widelcem.
3. Połowę porcji odłóż dla niemowlęcia i przestudź. Część dla starszego dziecka nałóż do wydrążonych skorupek ziemniaków i zapiecz pod grillem, aż wierzch zrobi się chrupiący.

Przepis pochodzi z Książki kucharskiej dla maluchów i niemowląt Giny Ford objętej patronatem Miasta Dzieci. Książkę można zakupić na stronie Wydawnictwa Esprit 

 

TUTAJ zobacz inne zdrowe przepisy dla dzieci



ZOBACZ TAKŻE:odżywianieprzepisy