Bałwanek z jajek – wesoły przepis

Przepis na bałwanka z jajek

Śnieżny powiew zimy w domu. I do tego całkiem smaczny. Uśmiechniętego bałwanka z jajek zrobicie szybko, a efekt na pewno wywoła niejeden uśmiech. Zapraszamy i smacznego!

Do zrobienia jednego bałwanka będziesz potrzebować:
– 2 jajka ugotowane na twardo,
– 2 plastry marchewki (o większej i mniejszej średnicy),
– kilka ziaren pieprzu lub ziela angielskiego,
– gałązkę koperku lub natki z pietruszki,
– kawałek marchewki w kształcie noska,
– 2 wykałaczki.

Jajka umieszczamy jedno na drugim (na dole większe), dobrze spiąć je wykałaczką. Na górze konstrukcji montujemy kapelusz z marchewek (tu także pomoże kawałek wykałaczki), potem oczy i guziki z pieprzu oraz nosek z marchewki, miotłę z koperku i bałwanek gotowy!

 

Anna Perlińska-Supeł

Anna Perlińska-Supeł

Redaktor Naczelna MiastoDzieci.pl. Mama Adasia. Miłośniczka mocnego brzmienia, koncertów rockowych (które chętnie recenzuje na blogu) i ciszy leśnego popołudnia. Pedagog z wykształcenia. Praca z dziećmi to jej pasja.